Restauratie

Herstel van een bouwwerk in oorspronkelijke staat,  oftewel restauratie

De geschiedenis kan men nog elke dag proeven als men door het Limburgse landschap loopt, fietst of rijdt. Prachtige statige care boerderijen, trotse kastelen en monumentale vakwerkhuizen ieder met een eigen verleden. Echter ook met een overeenkomst: zij zijn gebouwd met aandacht, oog voor detail en met vakmanschap.

Limburgers houden van hun provincie en beseffen vaak dat ze onderdeel zijn van het eigen verleden. Fanfares, harmonieën en schutterijen vormen een dagelijks cultuurbesef. Het dorp of stad zonder historisch besef heeft geen toekomst en daarom koestert men het verleden en zorgt men voor haar monumenten. Dat is tevens de reden dat er zoveel mogelijk hersteld wordt, wat door de tand des tijds aangetast is.

De vele monumenten zijn gebouwd in unieke bouwstijlen. Elk pand is anders en heeft zijn eigen aandacht nodig. Zo'n geschiedenis restaureren doe je met respect, met eerbied, met passie en vakmanschap. Of het nu een klein bakkes is of een oud boerderijtje dat verbouwd moet worden naar een leuk woonhuis, of een statige kasteelhoeve welk teruggebracht wordt in de oorspronkelijke staat. Elk vereist kunde, beheersing en vakmanschap.

Als je dan als specialist bekend bent op het gebied van restauratie, renovatie, verbouw en onderhoud van historische panden. Dan mag ik trots zijn op mijn bedrijf. Het vereist een bepaalde houding, en kunst. Van aanvang tot het einde van een project wordt met zorg en vakmanschap gewerkt. Alleen op die manier kan ik instaan voor de geleverde kwaliteit van materiaal en werk.