Vakwerkbouw

Als aannemer, gespecialiseerd in oudere panden met in het bijzonder, vakwerkhuizen, zijn wij nagenoeg iedere dag bezig met de meest uiteenlopende vormen van (vakwerk)constructies. Vele mooie oude (vakwerk)huizen zijn hierdoor behouden gebleven voor de toekomst.

De ‘Limburgse vakwerkbouw’ vormt een belangrijk cultureel erfgoed. Naast de heerlijke Limburgse vlaaien en bieren, zijn de ‘zwart-witte’ huizen in het glooiende Heuvelland, iconisch voor Limburg. Deze iconen verdienen onze grootste aandacht.

Restauratie, renovatie van vakwerkbouw en het aanpassen van panden, schuren en stallen, aan de hedendaagse behoeften, zijn de voornaamste bezigheden van aannemersbedrijf Drijvers. We maken opmaat gemaakte unieke constructies, gebaseerd op kennis over historische vakwerkbouw. Of het nu gaat om het al dan niet gedeeltelijk vernieuwen van houten spanten, het maken van nieuw vakwerk, het isoleren van daken, wanden en vloeren. Voor alles hebben we een constructieve oplossing.

Via deze site vertellen we iets over de herkomst van vakwerkbouw. Hierdoor krijgt u enig idee hoe wij met vakwerk omgaan en de zaak benaderen.